FAQ

Ja, dat is heel eenvoudig. Middels het indrukken van de toetsen op de handbediening kunt u het bed in de gewenste positie brengen en haalt u uw vinger van de toets af dan stopt het bed automatisch met bewegen.

De handbediening is voorzien van duidelijke pictogrammen. De handbedieningen van de serie Impulse zijn voorzien van LED-toetsverlichting.

De extra lage bedden zijn ontwikkeld om de nare gevolgen van het uit bed vallen te beperken en zijn een plezierige oplossing voor mensen die graag wat minder hoog slapen, kortere benen hebben of het gemak inzien van een bed in een lage stand, bijvoorbeeld bij het aantrekken van sokken en schoenen.

De positie van Trendelenburg is een houding waarbij iemand op z’n rug ligt en het gehele bed achterover is gekanteld zodat de benen hoger liggen dan het hart. Deze functie is overigens blokkeerbaar.

Anti-Trendelenburg is de tegenovergestelde positie en hierbij liggen de benen lager dan het hart.

Een virtueel draaipunt op de rugverstelling zorgt voor meer comfort bij het veranderen van de zitpositie en geeft lagere schuif- en wrijfkrachten. Bij het omhoog brengen van het ruggedeelte zorgt het virtueel draaipunt ervoor dat het ruggedeelte tegelijkertijd licht naar achteren verplaatst. Hierdoor schuift u niet naar voren en verloopt de rugverstelling soepel.

Kiezen voor bedhekken is eigenlijk kiezen voor gedeelde bedhekken. Gedeelde bedhekken beslaan de gehele zijde van een bed en bestaan uit twee afzonderlijk van elkaar te gebruiken delen. In de praktijk is dan het gedeelte aan het hoofdeinde omhoog en het gedeelte aan het voeteneind omlaag zodat u gewoon in- en uit bed kan stappen.

De voordelen zijn:

  • Het bedhek dient ter ondersteuning bij het in en uit bed stappen;
  • Het bedhek voorkomt uit bed vallen en geeft een veilig gevoel;
  • Het bedhek wordt gebruikt om zich in bed op te trekken of om te draaien.

Wanneer beide gedeelde bedhekken omhoog zijn, is dit te vergelijken met doorlopende bedhekken in de bovenste stand en kan u niet meer in of uit bed stappen zonder hulp van derden.